RT Replicant 2 - шаблон joomla Joomla
Biografija PDF  | Print |  E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 15 September 2015 09:25

GOSPODIN PINOKIO

Bend „Gospodin Pinokio“ nastaje marta 1993.god kao četvorka koji su činili Dejan Djurić Toni - bubnjevi, Sebastijan Krstic Seba - bas gitara, Nenad Jovanovic Necan - gitara i Igor Bogdanović Šile - vokal. Prvu koncertnu promociju u niškoj Banovini beogradski izdavač E.P. – Krug objavljuje kao kasetno izdanje pod nazivom „Zdravlje i Satira“ u septembru mesecu te godine kada bend počinje koncertno i medijski da se promoviše. „Ti to a i Ja“ i „Boli me“ su bile pesme koje su se mogle često čuti na mnogim radio stanicama.

U tom trenutku dolazi do prve personalne promene i umesto Sebastijana bas gitaru počinje da svira Bojan Ristić - Rile sa kojim bend radi materijal za svoj novi album. Snima se i prvi spot za singl „Mesec u Škorpiji“ koji je ostavio zapažen trag na svim top listama i koji bendu omogućuje zapaženo mesto na tadašnjoj muzičkoj sceni Srbije.

Decembra 1996.godine u beogradskom studiju Go - Go pod producentskom palicom Voje Aralice nastaje album „Plašim se i neću“ koga objavljuju beogradska Panorama i Music User iz Novog Sada. Sa promoterom Drago Borićem radi se temeljna kampanja i obilazi se bukvalno svako veće mesto u Srbiji, te je u ovom periodu bend izuzetno koncertno aktivan. Sa ovog albuma snimljeni su spotovi za pesme „Peh“ i „Sukob“ a koncertne promocije u Nišu (KPGT-dvorište) i u beogradskom KST-u bile su sjajno posećene.

U tom periodu bendu se pridružuje i Danijel Stojanović – Dani, te bend počinje da radi sa još jednim gitaristom. Nakon gomile održanih koncerta i učešća na svim bitnijim festivalima u tom periodu 2000-te godine u studiju Matrix u Novom Sadu rađa se novi studijski album čiji je producent Mare (basista Pekinške Patke). Krajem te godine niški SKC izdaje disk na kome se, pored novog materijala, nalazi i bonus (pet pesama) sa prethodnog albuma i ovaj paket nosi naziv „Zapažanja“. Nakon započete medijske kampanje, snimljenog spota za singl „Protiv tvoje volje“, te učešća u revijalnom delu zaječarske gitarijade, bend prestaje sa radom.

Učešćem na niškom muzičkom festivalu Nisomija 2010.godine Gospodin Pinokio se ponovo aktivira. Na leto 2011 zagrebačka izdavačka kuća „Slušaj najglasnije“ izdaje kompilaciju pod nazivom „Buđenje“ kao presek ranijih radova benda za čitavu regiju. Nosilac ove kompilacije je ponovo snimljena obrada pesme „Mesec u Škorpiji“ koja, ispraćena spotom, vraća bend na muzičku mapu ovih prostora.

U studiju Bare Wired u Zemunu bend 2012.godine snima novi EP koji pod nazivom „Svet oko nas“ izdaje Time Machine Music (Bane Lokner i Dragiša Radulović) sa mogućnošću slobodnog preuzimanja preko interneta. Singlovi „Buđenje“ i „Novac je mamac“, za koje su urađeni spotovi, dospevaju do prvih mesta mnogih relavantnih top lista u regiji. U ovom periodu bend napušta bubnjar Dejan Đurić Toni i umesto njega dolazi Vladimir Božilović Boža na neko vreme, da bi se konačno ustalio Desimir Stojimirović Desko kao sadašnji bubnjar benda.

Nastupima u svim većim gradovima, pogotovo učešćem na Arsenal festu u Kragujevcu i Bella Rock festivalu u Petriču u Bugarskoj, bend znatno povećava svoju bazu fanova.

Tokom marta 2015 godine u studiju Sweepunk (Makrešane) sa producentom Zlatkom FatZed Petkovicem (bend Zaa) Gospodin Pinokio je snimio još jedan EP koji će se pod nazivom „Iz mraka mašina“ pojaviti uskoro.

GOSPODIN PINOKIO su :

Igor Bogdanović Šile - vokal

Danijel Stojanović Dani - gitara

Bojan Ristić Rile - bas gitara

Desimir Stojimirović Desko - bubnjevi

DISKOGRAFIJA:

ZDRAVLJE I SATIRA – I.P.Krug (Beograd) – 1993god.

PLAŠIM SE I NECU – Panorama (Beograd) i Music User ( Novi Sad ) – 1997 god.

ZAPAŽANJA – SKC ( N) – 2000 god.

BUÐENJE – Sluša Najglasnije ( Zagreb ) – 2011 god

SVET OKO NAS - Time Machine Music ( Beograd) - 2012 god.

IZ MRAKA MAŠINA - Take It Or Live It records ( Beograd ) - 2016 god.

 

Last Updated on Monday, 25 January 2016 21:53
 
Home Biografija